• White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

Отзиви от читатели за "СЪЮЗЪТ"

Прочетох книгата на един дъх и мога да кажа, че е зашеметяваща. Многопластови герои, изградени с огромна лекота, които първо ги харесваш, а после ги харесваш още повече.

Докато в " Електричество 1 и 2 Амир ми е любимец, то тук Жан ( Жабока ) и Лиза са направо невероятни. С всяка следваща страница попадат на все по-точното си място в историята и се развиват и усъвършенстват постоянно.

А Мина и "Съюзът" дълго време ще са в съзнанието на читателя, затова какво не трябва да се случва, ако само малко повярваме в себе си.

Галин Тодоров

читател

Страхотна книга!! Това е от тези книги ,които колкото повече четеш сюжета така те заинтригува и ти си се иска да четеш още и още .....и така докато я прочетеш!Скоро не бях чел толкова добра книга!Браво Мина....продължавай все така и с нетърпение очаквам следващата. Препоръчвам на всички приятели да я прочетат!

Киро Косев 

читател

Отзиви от читатели за "Карантина"

Отне ми известно време да преровя и открия в паметта си паралели между отдавна преживяни, избледняли спомени, сега видими като невероятно реалистична плетеница от събития и пориви. Все по-отчетливо усещам комбинацията от анти-утопия, органично вплетена в моментната безумна ситуация с внезапни мистични резонанси между преживяно и текущо, синтез между документален и фантастичен сюжет. Сблъсък между пречистващата мощ на гората и користната власт, узурпирана от обединени корпоративни интереси. Бих наредил книгата Ви до произведения, като Соларис на Станислав Лем, Бразилия на Тери Гилиам, 1984 на Джордж Оруел, Пикник край пътя на братя Стругацки. Ескалацията на усещането за задънена улица срещу тържеството на любовта, хуманноста и природата. Дано се окажете лош пророк, да не станем изгубени души в асансьора към отвъдното. "Карантина" е вик срещу крещящото пълзящо обезчовечаване.

Любомир Русев

читател

"ПРОРОК" си. Напомняш ми за Шекли, или дори за ранния Зелазни. Понякога иронична, като тях, или пък тежка и мрачна, подобно на Рей Бредбъри и Клифърд Саймък.
„Електричество" е за мен е най-, най-, творбата от книгата. Разтърси ме! Все едно е сценарий от холивудска продукция. Не ми се искаше да свършва. 
Галин Тодоров - читател

За всеки, който има нужда от докосване, от топлина и споделяне на красотата и вълшебството на малките истински неща, които ни правят хора. - “Карантина”

Благодаря Мина !
Галя Димитрова - читател

Благодаря за думите, много те бива с тях, умееш да създаваш много плътна атмосфера. Книгата е мрачна, аз обичам мрачни книги, затова малко се подразних, че всички истории са с happy end, но после се замислих, че ако не беше така, дори на мен щеше да ми дойде в повече.

Ани Великанова

читател

Чак сега ми остана време да я прочета! На един дъх! СИЛНО ВПЕЧАТЛЕН СЪМ! Благодаря, за изживяването!

Бих направил филм по тази книга. Аз вече бях в него!

БЛАГОДАРЯ ТИ!

Oмуртаг Дяков

читател

Разказите и са като сънища, оставили спомен от нещо преживяно и лично изстрадано, към които се насочват търсещите изгубената душевност ... виж повече
Момчил Димов - писател 

Може би най-важното послание е, че свободата е достижима и с нея не бива да се правят компромиси, а пътят към нея преминава през любовта към Другия и Себе си. ... виж повече
Красимир Георгиев - магистър филолог 

Следва ли изобщо жанровата принадлежност на сборника Карантина да се определя като „научна фантастика“? Самата Маргарет Атууд би отговорила утвърдително. В есе от 2011, озаглавено „В други светове: научната фантастика и човешкото въображение“, Атууд нарича подобна проза speculative fiction – умозрителна фантастика или умозрителна литература. Това е научна фантастика „без марсианци“, литература за „за неща, които не съществуват в реалния свят, но които наистина биха могли да се случат“. ...виж повече

Лъчезар Е. Попов,

Магистър по литература, Университет на Маями, Флорида

Отзиви от читатели за "Звезда под наем"

Книгата ти се чете на един дъх, дава интересен и задълбочен прочит относно смисъла на живота. Допадна ми и ме накара да се замисля за талантите си, за стойностните истини, които учим не в училище, а по време на житейския си път. Главният герой Траян е едно чувствително дете, което “ вижда” отвъд материалния свят, свързва се с природата, с животните, с красотата на живота и оставя собствен почерк след себе си, сбъдвайки мечтите си! Продължавай да твориш-пожелавам ти от сърце много вдъхновение и нови прекрасни творби!

Елена Трендафилова 

"За мен тази книга е най-специалния подарък на Вселената! Благодаря от сърце за този момент, когато се докоснах до "Звезда под наем" и преминах на други вибрации! Още с първият ред честотите се променят и неусетно се намираш в други измерения, с уникални усещания и преживявания. Това божествено блаженство и спокойствие завладяват и неусетно потъваш в една приказна магия... Но за да разбереш за какво иде реч, непременно трябва да я прочетеш... Приготви се за този момент като за ритуал и се наслади... Горещо я препоръчвам! Благодаря ти, Мина! Благодаря за тази магия!"

Петя Райчева 

Първият прочит ме доведе до състояние, подобно на това след "Майстор и Маргарита" на М. Булгаков. Някак времето ми се преплете и сякаш не знаех коя година е, какви сили променят причините и следствията.

Вторият прочит дръпна дълбоко забравена струна, сякаш ми удари шамар пред строя на преживяни пориви, планове, радости и съмнения.

Благодаря Ви за смелостта за промяна и публикуването на тази книга!

С пожелания за нови творчески успехи!"

Любомир Русев