top of page
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

За разказите "Карантина"

"ПРОРОК" си. Напомняш ми за Шекли, или дори за ранния Зелазни. Понякога иронична, като тях, или пък тежка и мрачна, подобно на Рей Бредбъри и Клифърд Саймък.
„Електричество" е за мен е най-, най-, творбата от книгата. Разтърси ме! Все едно е сценарий от холивудска продукция. Не ми се искаше да свършва. 

Галин Тодоров - читател

За "Съюзът"

Страхотна книга!! Това е от тези книги ,които колкото повече четеш сюжета така те заинтригува и ти си се иска да четеш още и още .....и така докато я прочетеш! Скоро не бях чел толкова добра книга! Браво Мина....продължавай все така и с нетърпение очаквам следващата. Препоръчвам на всички приятели да я прочетат!

Киро Косев - читател

Отзиви от читатели за "Карантина"

Намерената душевност

Лекота на словото, свобода на изказа и жажда за онази любов - истинската откривам в събраните разкази „КАРАНТИНА“. Търсене на отговори за смисъла на битието, обръщане към същността на въпроса: „Кой съм аз?“, „Защо хората сме отчуждени толкова много един от друг, а машините сме програмирали да проявяват чувства?“, „Как би се отразило това на следващите поколения в близко бъдеще?“ са теми, които вълнуват авторката. Прочетох на един дъх книгата. Спомних си отново чудния свят на възможната реалност.  

Почувствах се подмладен и способен да откривам нови светове. Всеки разказ ме изпращаше на пътуване към оная юношеска мечтателност, която търси истината за себе си и заобикалящия свят, но вече от гледната точка на опита и помъдрялата душевност. Мина притежава умение и талант да създава фантастични истории. Тя успява да вдъхновява с излъчваната  позитивна енергия, колкото и мрачен да е някой сюжет. 
Разказите и са като сънища, оставили спомен от нещо преживяно и лично изстрадано, към които се насочват търсещите своята душевност. Всеки любител на фантастичния жанр би се спрял, привлечен от миговете на пленителен блян. Пред очите ми преминават прояви на човещина по време на прочитането на „КАРАНТИНА“.  
Благодарен съм на шанса, че се докоснах до нещо толкова интимно и съкровено, толкова ранимо, но същевременно устояло на стихиите на времето, като душата на една поетеса, израстнала в разказвач на истории. Пожелавам от сърце успех на една приятелка, на една писателка, на една мечтателка, която най-после е намерила себе си и своето призвание! На добър час! 

Момчил Димов - пиател

За "Карантина"

Отне ми известно време да преровя и открия в паметта си паралели между отдавна преживяни, избледняли спомени, сега видими като невероятно реалистична плетеница от събития и пориви. Все по-отчетливо усещам комбинацията от анти-утопия, органично вплетена в моментната безумна ситуация с внезапни мистични резонанси между преживяно и текущо, синтез между документален и фантастичен сюжет. Сблъсък между пречистващата мощ на гората и користната власт, узурпирана от обединени корпоративни интереси. Бих наредил книгата Ви до произведения, като Соларис на Станислав Лем, Бразилия на Тери Гилиам, 1984 на Джордж Оруел, Пикник край пътя на братя Стругацки. Ескалацията на усещането за задънена улица срещу тържеството на любовта, хуманноста и природата. Дано се окажете лош пророк, да не станем изгубени души в асансьора към отвъдното. "Карантина" е вик срещу крещящото пълзящо обезчовечаване.

Любомир Русев - читател

За "Карантина"

За всеки, който има нужда от докосване, от топлина и споделяне на красотата и вълшебството на малките истински неща, които ни правят хора. 

Благодаря Мина !
Галя Димитрова - читател

За "Съюзът"

Благодаря за думите, много те бива с тях, умееш да създаваш много плътна атмосфера. Книгата е мрачна, аз обичам мрачни книги, затова малко се подразних, че всички истории са с happy end, но после се замислих, че ако не беше така, дори на мен щеше да ми дойде в повече.

Ани Великанова - читател

За "Съюзът"

Чак сега ми остана време да я прочета! На един дъх! СИЛНО ВПЕЧАТЛЕН СЪМ! Благодаря, за изживяването!

Бих направил филм по тази книга. Аз вече бях в него!

БЛАГОДАРЯ ТИ!

Oмуртаг Дяков - читател

Може би най-важното послание е, че свободата е достижима и с нея не бива да се правят компромиси, а пътят към нея преминава през любовта към Другия и Себе си. ... виж повече
Красимир Георгиев - магистър филолог 

"За Карантина"

Следва ли изобщо жанровата принадлежност на сборника Карантина да се определя като „научна фантастика“? Самата Маргарет Атууд би отговорила утвърдително. В есе от 2011, озаглавено „В други светове: научната фантастика и човешкото въображение“, Атууд нарича подобна проза speculative fiction – умозрителна фантастика или умозрителна литература. Това е научна фантастика „без марсианци“, литература за „за неща, които не съществуват в реалния свят, но които наистина биха могли да се случат“. ...виж повече

Лъчезар Е. Попов, - Магистър по литература, Университет на Маями, Флорида

Отзиви от читатели за "Звезда под наем"

За "Звезда под наем"

"За мен тази книга е най-специалния подарък на Вселената! Благодаря от сърце за този момент, когато се докоснах до "Звезда под наем" и преминах на други вибрации! Още с първият ред честотите се променят и неусетно се намираш в други измерения, с уникални усещания и преживявания. Това божествено блаженство и спокойствие завладяват и неусетно потъваш в една приказна магия... Но за да разбереш за какво иде реч, непременно трябва да я прочетеш... Приготви се за този момент като за ритуал и се наслади... Горещо я препоръчвам! Благодаря ти, Мина! Благодаря за тази магия!"

Петя Райчева 

За "Звезда под наем"

Първият прочит на "Звезда под наем" ме доведе до състояние, подобно на това след "Майстор и Маргарита" на М. Булгаков. Някак времето ми се преплете и сякаш не знаех коя година е, какви сили променят причините и следствията.

Вторият прочит дръпна дълбоко забравена струна, сякаш ми удари шамар пред строя на преживяни пориви, планове, радости и съмнения.

Благодаря Ви за смелостта за промяна и публикуването на тази книга!

С пожелания за нови творчески успехи!"

Любомир Русев

Оставете коментар

книга.jpg
KORICA_1.jpg
книга1.png
Корица_книга.jpg
korica1.jpg
bottom of page