Книги

СЪЮЗЪТ

KORICA_1.jpg

Цена: 17.00 лева

Крах на Ендро съюза. След дълга седемгодишна карантина тринадесетте държави на Ендропа са капитулирали. Оцелелите скитат измежду руини и останки на градове, общежития, бетонни отломки и начупени табели от изминали протести. Роботи с остарял протокол все още чистят отпадъците.

 

Сюзън и Елтън бързат към границите на новосъздадената държава - Съюзът, която предлага надежда. Жан, идващ от институцията „Детска грижа“, силно мрази бюрократичния стерилен апарат, чийто концентрат вижда тук, но въпреки това съзира едно алтернативно бъдеще... 

 След обявения срок за присъединяване границите се затварят. Щитът е спуснат.

 Лиза и Амир са новото поколение, което никога не е виждало истинския цвят на небето, блясъка на слънцето и звездите. Спорт за електричество е новата валута, но тя започва бързо да девалвира, щом вълната от нови болести поради липсата на слънчева светлина заливат обществото. Сенаторите на Съвета трябва да вземат решения да дадат повече свобода или да затегнат режима.

 А там някъде всички останали земи извън Съюза пустеят със своята тъга по отминалия живот и тънат в зеленината на незасегната природа. В така наречените „Отлъчили се“ все още съществува една друга реалност.

Сблъсъкът между чупливия свят на страха и непреходния на свободата се решава с революция...

Книга за духа, засягаща всички актуални теми на времето, в което живеем.

168 страници

Формат: 21,0 : 14,8 см 

Корица: 300 гр., мат ламинат 

Карантина

книга1.png

Свят, обрисуван в чернобели краски, в който една червена сигнална лампа проблясква от недратата на сивотата и не може да остане незабелязана. Тя е вечното търсенето на душата ни за свобода.

Разказите са като сънища, оставили спомен от нещо преживяно и лично изстрадано.

Kнигата поглежда отвъд настоящата криза с Covid и рисува сценарии към бъдеще, което би могло да се случи в зависимост от изборите ни днес.

В "Капки от лед" ще усетите хлад от един познат на всички ни свят, който разболява и принадлежи на миналото.

"Асансьорът II" по забавен начин разкрива съдбата на CoVid, когато ролята му като катализатор на промяната, приключи. Всички останали разкази са антиутопични и показват, какво би било ако допуснем душата ни заболее.

Карантина е за всеки, който има нужда от нежно докосване и силно разтърсване, от топъл блян и отрезвяваща действителност. На повърхността си е фантастика, но в сърцето си - книга за  човешия дух. Ще усетите огъня на вечните човешки страсти под сивото було на страха и лъжата. И въпреки че сте чели дистопия, ще се събудите с оптимизъм, виждайки изгрева по-красив от всякога усещайки още по-силно любовта и свободата.

Приятно четене!

Избран откъс: 

 Момчетата надигнаха чаши, поглъщайки топлата течност. Амир усети взрив по цялото си тяло. Забрави всичко. Умът му заброди из дима и започна да разпознава различни аромати. Телата на танцуващите се отдалечиха, превръщайки се в малки шарени топчета. Ритъмът на музиката го понесе по вълните на екстаз, след което се смениха в тъга. Изпъкналите очи на Жабока се облещиха пред него и го върнаха към действителността. Събра ума си от разпилените парченца и попита:

- Moга ли да избирам какво да се случи?

 Жабокът избухна в гърлен смях. След като се успокои изрече:

 - Всеки иска да е господ, момче!

Дръпна отново от цигарата си, след което продължи:

 - Всяко видение има улики. Ако гепиш някоя от тях, то се случва. Бъдещето е балон, множество балони, букет от балони. -  Жабокът зарисува из въздуха с дългите си ръце. - Те са навсякъде. Всеки от тях е възможна реалност. Може да отлетят, да се спукат и изчезнат. Но хванеш ли някой за връвчицата, той те поема нагоре и ставаш част от него.

Художник: Тони Кондев

художествени надписи: Катерина Митева

Формат: 146 22 см 

Корици: 250  гр. 

Тяло: 200 гр. 

Обем: 80 страници 

Цена: 16.00 лева

Виж отзиви за книгата 

Звезда под наем

zweda1.png

Интимно пътешествие на душата по места, където срещаме най-съкровените ни желания, страхове и мечтания, само за да открием, че в нас е скрит божествен потенциал да бъдем щастливи.

„Звезда под наем“ е огледало, в което можеш да видиш своето собствено АЗ, разголено от обществените очаквания и натрупана инерция. Определено ще си зададеш въпроса „Кой съм“ и „Кой искам да бъда“. Може би ще си спомниш, когато беше дете и желанията ти бяха по-важни от всичко. Ще откриеш, че свободата да ги имаш и следваш те правят щастлив и сега. И дори да си ги загърбил, има път назад към душата ти, където тя ги пази.

 

​Отзив от читател:

"Ще се опитам да опиша накратко впечатленията си от "Звезда под наем", колкото и многомерни да ги усещам. Първият прочит ме доведе до състояние, подобно на това след "Майстор и Маргарита" на М. Булгаков. Някак времето ми се преплете и сякаш не знаех коя година е, какви сили променят причините и следствията.

Вторият прочит дръпна дълбоко забравена струна, сякаш ми удари шамар пред строя на преживяни пориви, планове, радости и съмнения.

Благодаря Ви за смелостта за промяна и публикуването на тази книга!"
споделено от: Любомир Русев

Увод от книгата:

Скъпи читатели,
Изминах дълъг път по написването на тази книга, когато започнах да осъзнавам коя съм. Видях надписа „Звезда под наем“ да блести позлатен на черна корица, докато стоях на един хълм в гората и слънцето грееше в очите ми, а морето синееше в далечината отдолу. Нямах идея къде ще ме отведе, но го приех като вълшебство, което трябва да последвам. В началото бяха отделни истории, които се изливаха на един дъх, а после се свързаха в едно цяло. Единствената глава, написана по истински случай, беше изключително трудна за препрочитане и редактиране от моя страна. Всеки път, когато започнех работа по нея, преживяното наново оживяваше и надигаше вълната от тъга, която иначе стоеше стихнала дълбоко в мен. Много хора ме питат: „В каква сфера пишеш?“, а аз се колебая как да отговоря, защото се обръщам към „Звезда под наем“ и виждам моята реалност. Така че прочетете и преценете сами. „Звезда под наем“ е първата ми самостоятелна книга и се надявам да ви хареса. Приятно четене!
MИНА

 

Избран откъс:

"Карта, обсипана със светлини, се разтвори и увисна във въздуха. Светлинката посочи малка синя звезда. Небе и бели облаци заплуваха над зелена трева, от която се издигаха дървета с жълточервени листа. Две деца бягаха и се гонеха. Стигнаха до вързаните коне ...

Формат: 14: 20 см 

Корици: 350 гр. 

Тяло: 200 гр. 

Обем: 40 страници 

Цена: 13.00 лева

Разкажи ми за любов

разкайи.png

Ексклузивно издание, включващо няколко разкази и стихотворения на тема "Любов". Включени са следните творби; 

Любов - разказ

Шарено топче  - разказ

Пеперуда  - мини разказ

Изневяра - разказ

Разкажи ми за любов  

Обичам те  - стихотворение

Сбогом - стихотворение

 

Откъс от книгата: 

Шарено топче


 Целунал малчуганът момичето с лице, обсипано от лунички и изрекъл:
 –   Нося ти подарък!
В скритите си зад гърба ръце стискал красиво шарено топче.
 –   Дай ми го! - отвърнало с нетърпение момичето, избърсвайки целувката от бузата си.

 

Протегнало момчето дланта си свита в юмрук, но в момента в който я отворило, силен порив на  вятъра разлюлял ръката му и топчето паднало и се търколило. Хукнали децата да го гонят, но не успели да го стигнат. 

Подскачало топчето и станало по-цветно и бляскаво. Хванал го младежът, избърсал го от праха и си казал:
 –   На Мария ще го дам! ...

 

Илюстрации: Катерина Митева

Формат: 17: 17 см 

Илюстрации: Катерина Митева 

Обем: 20 страници, заедно с кориците

Цена: 11.00 лева

Цена: 16.00 лева

Разведени заедно 

"Разведени заедно“ е брилянтна книга, която отвежда читателя надълбоко в мътните води на любовта и семейството, природата на мъжа и жената, страха от самотата и смелостта по пътя към устойчивото щастие, отвъд социално удобните клишета на миналото. Слой след слой пред четящия се открива интимната история на две души, които силно се обичат, но, подобно драматичната съдба на Шекспировите влюбени от Верона, са заточени в невъзможна обществено приета рамка, която обрича любовта и индивидуалността им на тягостно, мъчително и неизбежно загниване. Пред героите се очертава избор – да бъдат нещастни поотделно или разведени, но заедно. Да се опитат да построят живота си според собствените си стремежи и търсения или подобно на безброй поколения преди тях, доброволно да загробят същността си под заблудата на външно лицеприятна, но твърде често индивидуално нещастна маска на брака. Да търпят, като мнозина други, задушени в оправдания, срам и страх, докато живецът напусне телата им или да се борят за любовта си, за другия и себе си...."  

 

Формат: А5

Корица: 300 гр., 

Обем 80 страници 

002.png

Малки Kоледни приказки

Четири приказки за възрастни и деца, изпълнени с чудеса, тъжни и весели моменти, водещи по пътя на истините за света, Създадени в атмосферата на Коледа, но подходящи за четене във всеки един момент. 

Отзив от читател:

"Искам да изразя възхищението си историите разказани в Малки Коледни приказки. Докоснаха ме. Имах усещане, че чета на трите си деца нещо, което те кара да поспреш и помислиш. Сърцавах пространството. Казах си, тази книжка не е за деца, макар че брат ми я купи за племенниците си. Това е за възрастни. Поздравления и за формата, илюстрациите. Аз също се опитвам да пиша, но не намирам издателство. Подкрепа ....но някой ден, ще разкажа моите малки истории за деца. Весели празници!"

Поли

Откъс от книгата:

„Настъпила Коледа и музикантът видял всички огрени лица, веселото настроение и приповдигнати гласове. Извадил цигулката и вълшебната мелодия започнала да се излива.

Слушайки я, всички тананикали и танцували. Когато Коледа си отишла...“

 

Илюстрации: Катерина Митева

Формат: 18: 18 см 

Корица: 350 гр., със златен печат 

Обем 20 страници 

malki.png

Цена: 7.00 лева