top of page
%D0%BD%D0%B0%D0%B4%D0%BF%D0%B8%D1%81-%D1

Избери разказ от "Карантина"

книга1.png

Отзиви от
рецензенти и читатели 

"ПРОРОК" си. Напомняш ми за Шекли, или дори за ранния Зелазни. Понякога иронична, като тях, или пък тежка и мрачна, подобно на Рей Бредбъри и Клифърд Саймък.
„Електричество" е за мен е най-, най-, творбата от книгата. Разтърси ме! Все едно е сценарий от холивудска продукция. Не ми се искаше да свършва. 
Галин Тодоров - читател

За всеки, който има нужда от докосване, от топлина и споделяне на красотата и вълшебството на малките истински неща, които ни правят хора. - “Карантина”

Благодаря Мина !
Галя Димитрова - читател

Разказите и са като сънища, оставили спомен от нещо преживяно и лично изстрадано, към които се насочват търсещите изгубената душевност ... виж повече
Момчил Димов - писател 

Може би най-важното послание е, че свободата е достижима и с нея не бива да се правят компромиси, а пътят към нея преминава през любовта към Другия и Себе си. ... виж повече
Красимир Георгиев - магистър филолог 

Следва ли изобщо жанровата принадлежност на сборника Карантина да се определя като „научна фантастика“? Самата Маргарет Атууд би отговорила утвърдително. В есе от 2011, озаглавено „В други светове: научната фантастика и човешкото въображение“, Атууд нарича подобна проза speculative fiction – умозрителна фантастика или умозрителна литература. Това е научна фантастика „без марсианци“, литература за „за неща, които не съществуват в реалния свят, но които наистина биха могли да се случат“. ...виж повече

Лъчезар Е. Попов,

Магистър по литература, Университет на Маями, Флорида

Отне ми известно време да преровя и открия в паметта си паралели между отдавна преживяни, избледняли спомени, сега видими като невероятно реалистична плетеница от събития и пориви. Все по-отчетливо усещам комбинацията от анти-утопия, органично вплетена в моментната безумна ситуация с внезапни мистични резонанси между преживяно и текущо, синтез между документален и фантастичен сюжет. Сблъсък между пречистващата мощ на гората и користната власт, узурпирана от обединени корпоративни интереси. Бих наредил книгата Ви до произведения, като Соларис на Станислав Лем, Бразилия на Тери Гилиам, 1984 на Джордж Оруел, Пикник край пътя на братя Стругацки. Ескалацията на усещането за задънена улица срещу тържеството на любовта, хуманноста и природата. Дано се окажете лош пророк, да не станем изгубени души в асансьора към отвъдното. "Карантина" е вик срещу крещящото пълзящо обезчовечаване.

Любомир Русев

читател

Благодаря за думите, много те бива с тях, умееш да създаваш много плътна атмосфера. Книгата е мрачна, аз обичам мрачни книги, затова малко се подразних, че всички истории са с happy end, но после се замислих, че ако не беше така, дори на мен щеше да ми дойде в повече.

Ани Великанова

читател

bottom of page