top of page
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
svetla
fantasticni3.png
nadpis-karantina-1.png

Свят, обрисуван в чернобели краски, в който една червена сигнална лампа проблясква от недрата на сивотата и не може да остане незабелязана. Тя е вечното търсене на душата ни за свобода. 

 

Разказите са като сънища, оставили спомен от нещо преживяно и лично изстрадано.

Карантина е за всеки, който има нужда от нежно докосване и силно разтърсване, от топъл блян и отрезвяваща действителност. Фантастика, но в сърцето си - книга за човешkия дух. И въпреки че сте чели дистопия, ще се събудите с оптимизъм, усещайки още по-силно нуждата от любов и свобода.

Приятно четене!

книга1.png

Цена: 16.00 лева

Доставка за Варна:

безплатна до центъра на града 

Доставка за всички други градове: 3.80 лв (до офис на Еконт) 

5.00 лв (до адрес)

Плащане с наложен платеж.

Отзиви от рецензенти и читатели

за "Карантина"

Отне ми известно време да преровя и открия в паметта си паралели между отдавна преживяни, избледняли спомени, сега видими като невероятно реалистична плетеница от събития и пориви. Все по-отчетливо усещам комбинацията от анти-утопия, органично вплетена в моментната безумна ситуация с внезапни мистични резонанси между преживяно и текущо, синтез между документален и фантастичен сюжет. Сблъсък между пречистващата мощ на гората и користната власт, узурпирана от обединени корпоративни интереси. Бих наредил книгата Ви до произведения, като Соларис на Станислав Лем, Бразилия на Тери Гилиам, 1984 на Джордж Оруел, Пикник край пътя на братя Стругацки. Ескалацията на усещането за задънена улица срещу тържеството на любовта, хуманноста и природата. Дано се окажете лош пророк, да не станем изгубени души в асансьора към отвъдното. "Карантина" е вик срещу крещящото пълзящо обезчовечаване.

Любомир Русев

читател

"ПРОРОК" си. Напомняш ми за Шекли, или дори за ранния Зелазни. Понякога иронична, като тях, или пък тежка и мрачна, подобно на Рей Бредбъри и Клифърд Саймък.
„Електричество" е за мен е най-, най-, творбата от книгата. Разтърси ме! Все едно е сценарий от холивудска продукция. Не ми се искаше да свършва. 
Галин Тодоров - читател

За всеки, който има нужда от докосване, от топлина и споделяне на красотата и вълшебството на малките истински неща, които ни правят хора. - “Карантина”

Благодаря Мина !
Галя Димитрова - читател

Разказите и са като сънища, оставили спомен от нещо преживяно и лично изстрадано, към които се насочват търсещите изгубената душевност ... виж повече
Момчил Димов - писател 

Може би най-важното послание е, че свободата е достижима и с нея не бива да се правят компромиси, а пътят към нея преминава през любовта към Другия и Себе си. ... виж повече
Красимир Георгиев - магистър филолог 

Следва ли изобщо жанровата принадлежност на сборника Карантина да се определя като „научна фантастика“? Самата Маргарет Атууд би отговорила утвърдително. В есе от 2011, озаглавено „В други светове: научната фантастика и човешкото въображение“, Атууд нарича подобна проза speculative fiction – умозрителна фантастика или умозрителна литература. Това е научна фантастика „без марсианци“, литература за „за неща, които не съществуват в реалния свят, но които наистина биха могли да се случат“. ...виж повече

Лъчезар Е. Попов,

Магистър по литература, Университет на Маями, Флорида

bottom of page