Мина

002.jpg

Писателят е магьосник, който създава светове

              

        Да започна да пиша бе изненада и за самата мен. Появи в момент, в който бях оставила десетгодишната си кариера като директор в голяма компания и обмислях следващото си бизнес начинание. Отначало не вярвах и не го приемах насериозно, докато не чух мнението на най-добрия ми приятел, че написаното, което му представих „не е от мен, а идва отгоре“.

       Завършила съм маркетинг и близо двадесет години бях работила в сферата на бизнеса. Умът ми бе свикнал да мисли за доходи. Не можех да повярвам, че ще остана в нищото и просто ще пиша. Но този път някой друг вместо мен като че ли вземаше решенията. Всичко друго, с което се захващах се проваляше, освен писането, включително настъпи и пандемията, помитайки всякакви надежди, че "великите" ми проекти ще се случат.

       И така станах писател. От две години правя само това и имам три самоиздадени книги. Четвъртата вече е на път. 

 

      За мен винаги е било важно да бъда свободна и писането се оказа следващото стъпало към свободата. Харесва ми чувството, в което изпадам, докато пиша - уютно, топло, красиво, на място, където всичко е възможно. Често не знам откъде идват историите ми. Заварват ме в моменти на тъга, отчаяние или когато гледам морето. Няма значение, къде съм, душата ми търси своя лист да излезе на бял свят и аз ѝ го давам.

     Осъзнах, че да си писател означава да създаваш светове. И колкото повече хора се докосват до тях, толкова те стават по-красиви и реални. Затова се старая да стигат до вас и нямам търпение да ги прочетете. 

МИНА