top of page

Споделено от Мина

peep.jpg

Пийп шоу

Вдъхновен от реалния живот, този разказ е история за любовта, не зхаросана, а истинска, с нейната всемирност, многоаспектност и крехкост...

 

Пийп шоу

   Напоследък бяха започнали да се карат. Чувстваха се уморени, като като два огъня, които не можеха да се слеят, а щом утихваха, оставяха обща овъглена жерава. 
   Тази нощ излязоха сами. Спряха се на онзи италиански ресторант, който и двамата харесваха. А след вечерята тръгнаха по празните улици без посока. Тогава той посочи табелата: „Пийп шоу бар“. 
   - Искаш ли да влезем? – попита я. 
Тя токова пъти я бе подминавала, че и се струваше напълно обичайна. Усмихна се и отвърна: 
   - Да. 

   Платиха вход и червените плюшени пердета се отгърнаха. Дъх на сладострастие ги пое в един тайнствен свят с аромат на пури, уиски и тежък дамски парфюм. Беше топло, дори горещо. Сервитьорката ги покани на маса, точно пред сцената. Заведението бе почти празно. В съседното сепаре седеше мъж със затъмнено от светлините лице, уединен в самотата си. 
Новите посетители разхвърлиха палта и започнаха да свикват с голотата. Момичета дефилираха. Поклащаха бедра и се галеха като котки около пилоните. Флиртуваха с погледи и канеха с тела. Една от тях с матова кожа и дълга до кръста коса, сякаш бе прѝмата и имаше право на първи избор. 
   - Искаш ли да я поканя да ти танцува?  - попита мъжът. 
   - Да. - отвърна съпругата му и момичето се озова в скута ѝ. 
   - Докосни кожата ѝ, като кадифе е. – ръцете ѝ се плъзнаха по женското изваяно тяло. 
“Не в интимната зона” - бе обяснило момичето. Но тя нямаше и да го направи. Представяше се в нейната роля, харесваше я, уважаваше я и се възбуждаше.   
   После момичето затанцува и в неговия скут и попита: 
   - Вие какви сте? 
   - Мъж и жена. - отвърна съпругът.
   Танцьорката се усмихна. 
   Поръчаха по още едно уиски и още едно момиче. 
   Скоро се оказаха на дансинга, танцувайки с всички от програмата. Двамата бяха единствените облечени. Прегръщаха се и целуваха, вплетени в блус, а после заиграваха в бърз танц ведно с момичетата. Тя си представяше, че е на тяхно място. Питаше се, каква е всяка от тях, с какво се занимава, вглеждаше се във всяко лице. Чувстваше се в този миг и еротична танцьорка, и жена, на която изневеряват и самата тя невярна и всяка друга беше като нея. А той бе, какъвто е бил винаги. Грееше, гледайки я като дете, което най-после играе любимата си игра, заедно с нея. Любовта пулсираше, концентрирайки се в една точка на свръх интимност и после се разширяваше, пръскайки светлина в цялата вселена. Беше ту с едно, ту с много лица, ту жена, ту мъж, ту танцьорка, ту съпруга, ту любовница, ту майка.
Момичетата вече ги познаваха и харесваха. Не бяха имали по-хубава публика. Започнаха да ги канят: 
   - Елате да празнувате с нас Нова година. Тя наближава. Елате. 

Тръгнаха си малко преди бара да затвори. Излязоха и студения въздух ги пое. Гушнаха се, хванати за ръка и тръгнаха. Смеховете им бавно заглъхваха по самотния булевард. Никога нямаше да забравят тази нощ. А животът им след развода дълго щеше да напомня на тогава преживяното в този Пийп шоу бар. 
 

bottom of page